Üdvözöljük a Proton-Tech Kft. honlapján!

 • Bálint Sándor utca 18/A
  6724 Szeged Magyarország
 • Nyitvatartási idő
  H - P: 9.00 - 17.00
 • Írjon nekünk
  info@proton-tech.hu
Használt és új PC-k és laptopok, kiegészítők értékesítése, szervizelése

Használt és új PC-k, laptopok, tabletek és mobiltelefonok, új alkatrészek, kiegészítők értékesítése, valamint azok tartozékainak szervizelése.

Adatmentés – HDD, SSD, pendrive, mobiltelefon

Logikailag vagy fizikailag sérült adathordozókról (HDD, SSD, pendrive, mobiltelefon) elveszett adatok adatmentésével és visszaállításával is foglalkozunk.

Hálózatok tervezése, kialakítása egyedi igények szerint

Vállaljuk hálózatok tervezését, kialakítását, egyedi igények figyelembe vétele mellett, korszerű hardveres és szoftveres megoldásokkal, akár cégek számára is.

Adatmentés:

Sérült adathordozóról (HDD, SSD, pendrive, mobiltelefon) elveszett adatok adatmentésével is foglalkozunk:

 • logikai valamint fizikai sérült adathordozó mentése
 • tiszta-teres donoros adatmentés

Amennyiben adathordozója leesett, furcsa hangot ad, vagy csupán nem találja rajta adatait, hozza be hozzánk adatmentésre és akár a helyszínen információval szolgálunk a várható költségről és az elkészülés várható időpontjáról.

Bevizsgálási díjat nem számítunk fel.

Csak sikeres adatmentés esetében számítjuk fel a kiajánlott és ügyfél által előzetesen elfogadott árat.

Nem vizsgáljuk az adathordozóján lévő adatokat, a legtöbb esetben bele sem nézünk a mentett fájlokba, az adat használhatósága a célunk. Valamennyi adatmentésre leadott készülék esetében a felvett szervizlappal titoktartási kötelezettséget vállalunk, továbbá azt is, hogy adatait harmadik fél részére nem adjuk ki.

HDD adatmentések:

Logikailag sérült HDD: meghibásodása az esetek többségében nem okoz hallható kattogó, „kerregő” hangokat, ilyen esetekben vélelmezhetően logikai hiba áll a háttérben pl.: elektronikai vagy szoftveres hiba. A logikailag sérült adathordozók esetében elkerülhető a tiszta-teres beavatkozás.

Rendszer Területet érintő adatmentés (SA, Firmware): A HDD vezérlő program hibáinak felderítése, javítása, újra generálása.

Fizikailag sérült HDD esetén – ide értjük a lemezátemeléses adatmentést is-: a meghibásodást az esetek többségében fizikai behatás okozza (pl.:ütődés, leejtés), a fizikailag sérült adathordozók adatmentéséhez tiszta-teres beavatkozás szükséges, amely során számos esetben találkozunk az író-olvasó fej letapadása/leszakadása okán a lemeztányéron keletkezett mély karcokkal.

Második leggyakoribb fizikai sérülés mögött a HDD motor csapágy hibája okozza. Számos HDD-ben már folyadékcsapágyak kerültek beépítésre, amelyek a mechanikai behatásokra nagyon érzékenyek.

SSD adatmentések:

Logikai sérülés: firmware hiba detektálás és javítás

Fizikai sérülés: A hiba függvényében memória chipek külön-külön történő mentése, esetleg vezérlő elektronika cseréje / javítása.

Mobil telefon:

– bekapcsolhatatlanná vált készülék,

– összetört készülék,

– beázott készülék,

– készülék törölt adatai esetén alkalmazzuk.

Pendrive-ról történő adatmentés:

– kisebb logikai sérülés, törlés, vagy formázást követően szükségessé vált adatmentése

 • meghibásodott vezérlővel rendelkező pendrive mentése
 • fizikailag sérült eszközről való mentés

 

Memória kártyáról történő adatmentés:

– kisebb logikai sérülés, törlés, vagy formázást követően szükségessé vált adatmentése

– meghibásodott  memóriakártya mentése

 

ÁRLISTA folyamatban.

 

Feltüntetett árak tájékoztató jellegűek nem minősülnek ajánlattételnek! Valamennyi esetben egyedi árajánlat kerül kiadásra, amely során figyelembevételre kerül az adattároló mérete, valamint a hiba jellege is.